Undervisning af skoleelever - miljø i hverdagen

"Stil krav til de produkter, du bruger i din hverdag" er overskriften på undervisningen til de børn og unge, der tilsammen danner den næste generation af forbrugere, og som allerede nu har en stor indflydelse på hvilke produkter deres forældrer vælger at købe.

Miljømærkede produkter gør det nemt for forbrugeren at vælge

Eleverne deltager aktivt i undervisningen, der tager udgangspunkt i betydningen af de forskellige miljømærker, som de unge finder i dagligvarebutikkerne, med fokus på hvad miljømærkerne kan gøre for dem som forbrugere.

Formålet er at informere om, hvordan de unge kan være med til at minimere risikoen for skadelige påvirkninger når de køber ind, og ruste dem bedst muligt til at tage stilling til hvad der er bedst for dem og for miljøet.

Fordi udvalget af miljømærkede produkter stiger med efterspørgslen, er det vigtigt at forbrugerne er opmærksomme på hvad de selv kan gøre.

Undervisningen foregår i folkeskoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner over hele landet, og tilrettes efter alderstrin.

Krav om miljørigtige produkter skal komme fra forbrugerne

Enkelte producenter går forrest når det drejer sig om at lave produkter som belaster miljøet mindst muligt, eller som ikke indeholder stoffer der er skadelige for forbrugerne. Men fælles for alle producenter er at man gerne vil producere noget som der er efterspørgsel på.

Kontakt mig for at høre mere om undervisningen, eller for at høre hvordan du kan sponsorere undervisningen, og dermed udbredelsen af kendskabet til miljømærkerne, som en del af din markedsføring.

Sponsorernes miljømærkede produkter og navn vil blive brugt som oplæg i undervisningen, og vil dermed blive eksponeret og fremhævet overfor den den gruppe af forbrugere der sætter dagsordenen mht. hvad der bliver indkøbt til de danske hjem.